Commercieel recht

Portelio is dé juridische partner voor ondernemingen. Portelio staat u graag bij in alle aspecten van het ondernemingsrecht: 

- U kan op ons beroep doen voor: de onderhandeling en redactie van diverse soorten commerciële contracten, waaronder management- en consultancyovereenkomsten, algemene voorwaarden, overdracht van activa, (handels)huur, leasing, aanneming, enz. Wij zijn uw partner inzake ‘legal risk management’ en in het optimaal benutten van alle opportuniteiten, steeds pragmatisch en zonder de zaken nodeloos complex te maken.

- Intellectuele rechten: Portelio beschikt over een bijzondere expertise inzake auteursrecht, softwarebescherming, merkenrecht, tekeningen- en modellenrecht, databanken, octrooien, handelsnamen, domeinnamen, bedrijfsgeheimen, mediarecht en marktpraktijken. Wij ondersteunen u graag bij het uitbouwen van een doordacht IP beleid, bij het registreren van intellectuele rechten, bij het onderhandelen van contracten (bv. licentieovereenkomsten) en bij het optreden tegen inbreuken.

- Privacy: Portelio heeft een bijzondere expertise opgebouwd inzake privacy en bescherming van persoonsgegevens.

- Handelstussenpersonen: Portelio beschikt over een uitgebreide ervaring en expertise betreffende distributie, agentuur, concessie, franchising in diverse sectoren zoals de mode- en kledingsector, de financiële- en verzekeringswereld, software, machinebouw, enz.

- Invorderingen: Portelio begeleidt haar cliënten om zo snel en pragmatisch als mogelijk betaling van openstaande vorderingen te bekomen. 

Onze andere
expertises?

Portelio is graag uw partner en klankbord voor alle aspecten van het ondernemen. Wij verschaffen u pragmatisch advies, begeleiden u bij onderhandelen en staan u zo nodig bij in geval van geschil. Onze specialisten zijn actief binnen volgende domeinen: vennootschaps- en insolventierecht, commercieel recht, vastgoedrecht, arbeidsrecht en verzekerings- en aansprakelijkheidsrecht. De geïntegreerde dienstverlening en het bundelen van deze verschillende expertises binnen het ondernemingsrecht is de sterkte van Portelio.

Onze expertises
Opleidingen
op maat van
uw bedrijf?