Dirk Van de Gehuchte

Dirk Van de Gehuchte is actief in vennootschapsrecht (overnames en fusies, corporate governance, overdracht van familiale ondernemingen), ondernemingsrecht en aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht. Dirk is lid van o.a. International Club of Flanders, CAREN Lille en VZW Medvocat en heeft een uitgebreide ervaring als bestuurder van vennootschappen (o.a. voorzitter raad van bestuur NV T-Groep, voorzitter raad van bestuur NV Ergoflex, voorzitter raad van bestuur NV AEIM).

Dirk volgde talrijke postuniversitaire cursussen en studiedagen en treedt geregeld op als spreker op studiedagen. Dirk is erkend bemiddelaar in burgerlijke- en handelszaken, voorzitter van VZW Medvocat, de vereniging van advocaten-bemiddelaars en heeft een ruime onderhandelingservaring (o.a. inzake overdracht van (familiale) ondernemingen, vennootschapsconflicten, relaties met de overheid, enz.). Dirk is sinds 2014 honorair consul van de Tsjechische republiek.

Dirk is partner bij Portelio en advocaat aan de Gentse Balie sinds 1975. Hij is tevens advocaat aan de balie van Oudenaarde.

Dirk is eveneens wettelijk erkend als collaboratief advocaat.

Talen: Nederlands, Frans en Engels.

Publicaties

  • “Praktische gids bemiddeling en collaboratieve onderhandeling”, co-auteur, Story 2019

  • “Bijzondere clausules in overnameovereenkomsten”, co-auteur, Publicaties in het economisch recht VUB, nr. 17, Antwerpen, Intersentia, 2014.

  • “Médiation en matière civile et commerciale. Guide Pratique.”, co-auteur, Gent, Story, 2011, 224 p.

  • “Enkele tips voor de koninklijke bemiddelaars”, Juristenkrant 2010, afl. 214, 14-15.

  • “Productaansprakelijkheid in België”, auteur, Mys & Breesch, 2000, 145 p.